Σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων από τον δήμαρχο Χιμάρας

Σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων από τον δήμαρχο Χιμάρας

Αν και βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, φαίνεται ότι ο δήμαρχος Χιμάρας δεν αναγνωρίζει κάτι τέτοιο. Στους δημόσιους διαγωνισμούς που ανακηρύχθηκαν από τον Γκόρο φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα χρήματα των πολιτών σπαταλούνται απροκάλυπτα, καθώς δίνονται πάνω από το 96% των οριακών κεφαλαίων.

Τον τελευταίο μήνα ο Γκόρο προκήρυξε τρεις διαγωνισμούς συνολικής αξίας 803 εκατ. λεκ (700 εκατ. για την ανακατασκευή της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου).

Απέχουμε λιγότερο από 6 μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά φαίνεται ότι ο δήμαρχος χρειαζόταν οπωσδήποτε μια αίθουσα εκδηλώσεων.

Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 4 εταιρείες, αλλά 3 από αυτές αποκλείστηκαν. Η μία εταιρεία αποχώρησε από τον διαγωνισμό, ενώ οι άλλες δύο δεν υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η νικήτρια εταιρεία του διαγωνισμού είναι η «LEON KONSTRUKSION LLC», η οποία ανήκει στους Florenc Sharka και Sonila Sharka, που κατέχουν έκαστος το 50% των μετοχών. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 6 μήνες.

40 εκατ. θα ξοδευτούν για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Την εν λόγω δημόσια σύμβαση κέρδισε χωρίς διαγωνισμό και με το 97% του δημόσιου ταμείου η εταιρεία «AJLA-SA» shpk, ιδιοκτησίας Kujtim Sako. Φαίνεται ότι ο Γκόρος δεν αρκέστηκε μόνο στο κτίριο του Δημαρχείου και τη διακόσμηση, αλλά έδωσε συνολικά 9.636.077 λεκ στις εταιρείες «IMPLEX» shpk - «KOLA INVEST» shpk, που έχουν κοινό μέτοχο τον Σοφοκλή Κόλα, για την τακτοποίηση ρεμάτων στα Σπήλια.

Αυτή η προσφορά έχει επίσης επισημανθεί με κόκκινη σημαία από την Open Data.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου