Τρεις Ιρανοί στρατηγοί στη λίστα κυρώσεων της Αλβανίας

Τρεις Ιρανοί στρατηγοί στη λίστα κυρώσεων της Αλβανίας

Η Αλβανία έχει συμπεριλάβει στη λίστα των κυρώσεων τρεις Ιρανούς στρατηγούς και την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή των drones Shaheed.

Οι στρατηγοί Mohamed Hossein Bagheri, αρχηγός του επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Sayed Hajatollah Kureishi, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και βιομηχανικού εφοδιασμού στο Υπουργείο Άμυνας του Ιράν και ο Saed Aghajani, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Φρουράς της Ισλαμικής Επανάστασης που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του ιρανικού συστήματος drone, είναι όσοι περιλαμβάνονται στις κυρώσεις αυτές.

Το ερευνητικό κέντρο του Ιράν για τις αεροπορικές βιομηχανίες, Shahed, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα κυρώσεων. Αυτή η εταιρεία ανέπτυξε τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες από τη Ρωσία για να επιτεθούν στην ουκρανική οδική και ενεργειακή υποδομή.

Ο κατάλογος των κυρώσεων συνεχίζεται με συνταγματάρχες και άλλους ηγέτες του ιρανικού στρατού και της επαναστατικής φρουράς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο πρόγραμμα εφοδιασμού της Ρωσίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Υποπτεύεται ότι το Ιράν βοήθησε τη Μόσχα με τουλάχιστον 2.000 drones κατά της Ουκρανίας.

Η Τεχεράνη αρνείται τους ισχυρισμούς, ενώ η Ρωσία λέει ότι τα drones είναι εγχώριας παραγωγής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου