Η αλβανική αστυνομία απαγορεύει την πορεία διαμαρτυρίας στις 6 Δεκεμβρίου

Η αλβανική αστυνομία απαγορεύει την πορεία διαμαρτυρίας στις 6 Δεκεμβρίου

Η αλβανική αστυνομία είπε ότι «δεν δίνει άδεια» για τη διαμαρτυρία που καλεί ο Σαλί Μπερίσα στις 6 Δεκεμβρίου μπροστά από το γραφείο του Ράμα. Σε επιστολή που απηύθυνε στον Μπερίσα ο αρχηγός της αστυνομίας των Τιράνων, Λόρεντς Πανγκανίκα, αναφέρεται ότι αυτή η διαμαρτυρία «παραβιάζει την ασφάλεια» λόγω της διεξαγωγής της συνόδου κορυφής της Ε.Ε την ίδια μέρα.

«Αποφάσισα να εμποδίσω την διεξαγωγή της συγκέντρωσης που ζητήσατε στις 06.12.2022, από τις 12:00 έως τις 16:00, στον τόπο που ορίζεται στο αίτημα. Η Τοπική Διεύθυνση της Αστυνομίας Τιράνων παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση του δικαιώματος κάθε πολίτη να συμμετέχει σε ειρηνικές συγκεντρώσεις και καλωσορίζει κάθε ειδοποίησή σας σχετικά με τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης σε εναλλακτικό σημείο, εκτός της περιμέτρου ασφαλείας», αναφέρεται στην επιστολή της αστυνομίας.

Όμως ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Φλαμούρ Νόκα, δήλωσε στην ότι η διαμαρτυρία είναι ένα δικαίωμα που κερδήθηκε από τον Δεκέμβριο του 1990. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα διαμαρτυρίας.

«Η διαμαρτυρία είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα που αποκτήθηκε από τον Δεκέμβριο του 1990. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα διαμαρτυρίας. Δεν παίρνουμε άδεια από κανέναν στην Αλβανία για διαμαρτυρία. Βάσει του νόμου, ανακοινώνουμε ότι η διαμαρτυρία θα γίνει είτε το θέλει το καθεστώς είτε όχι», είπε ο Νόκα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου