Κιβωτός: Ρούχα από δωρεές κατέληγαν στις αγορές της Αλβανίας

Κιβωτός: Ρούχα από δωρεές κατέληγαν στις αγορές της Αλβανίας

Νέες καταγγελίες που προκαλούν σοκ σχετικά με τις δωρεές που γίνονταν στην Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr από τοπικούς παράγοντες, στην δομή που βρίσκεται στα ελληνοαλβανικά σύνορα, πολλά από τα ρούχα αλλά και τα παιχνίδια που έδιναν οι δωρητές στην Κιβωτό του Κόσμου, οι υπεύθυνοι τα έκαιγαν μέσα σε μία χαράδρα κοντά στη δομή.

Πολλά από αυτά τα ρούχα ήταν καινούργια και με τις ετικέτες τους. Μάλιστα, στο παρελθόν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχαν φτάσει στο σημείο και οχήματα της πυροσβεστικής καθώς η πυρκαγιά είχε πάρει διαστάσεις.

Κιβωτός του Κόσμου: Τα ρούχα που δωρίζονταν στη δομή της Πωγωνιανής, γίνονταν... εμπόρευμα στην Αλβανία

Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, πάρα πολλά από τα ολοκαίνουργια ρούχα κατέληγαν από αλλοδαπές εργαζόμενες της δομής, στη γειτονική Αλβανία. Εκεί τα πουλούσαν στις τοπικές αγορές και μάλιστα είχαν γίνει ανάρπαστα.

Ακόμα και τα τρόφιμα που προσέφεραν οι φίλοι της «Κιβωτού», οι υπεύθυνοι προτιμούσαν να τα δώσουν στα…πρόβατα του πατέρα Αντωνίου παρά να τα προσφέρουν στους φτωχούς κατοίκους της ακριτικής περιοχής. Ντόπιοι έλεγαν ότι τα πρόβατα της δομής έτρωγαν κιλά μελομακάρονα και τόνους ζάχαρης που πετούσαν οι εργαζόμενοί της στα χωράφια.

Όπως αναφέρουν άτομα που ήταν κοντά στη δομή, η ιεραρχία της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων προέτρεπε τους εργαζόμενους να ζητούν δωρεές σε… χρήμα και όχι σε είδος καθώς τα χρήματα ήταν απαραίτητα για την πολυτελή όπως όλα δείχνουν διαβίωση των υψηλόβαθμων στελεχών της δομής.

Πολλοί από τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις ανέφεραν κάτι κακό για τη δομή απολύονταν και μάλιστα μία υπάλληλος για τιμωρία πληρώθηκε με…κέρματα. «Όποιος ξεψάρωνε και μιλούσε έχανε την δουλειά του», λένε με νόημα στο iefimerida.gr κάτοικοι της Πωγωνιανής.

Σχετικά άρθρα