Χωρίς προκριματικές εκλογές η ανάδειξη υποψήφιων δήμαρχων στις περιοχές της ΕΕΜ

Χωρίς προκριματικές εκλογές η ανάδειξη υποψήφιων δήμαρχων στις περιοχές της ΕΕΜ

Στα χέρια του ΚΕΑΔ η διαδικασία ορισμού υποψηφίων.

Συγκλήθηκε χθες το προεδρείο του Δημοκρατικού Κόμματος και ενέκρινε τους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις προκριματικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου. Από αυτές τις εκλογές θα προκύψουν οι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαϊου 2023. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ελέγχου της Εκλογικής Διαδικασίας, Albana Vokshi, σε δήλωση της από τα κεντρικά γραφεία του δημοκρατικού κόμματος ανέφερε ότι τα εγκεκριμένα ονόματα έχουν προταθεί από τα τοπικά παραρτήματα και έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στις προκριματικές, καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.

Οι προκριματικές εκλογές θεσπίστηκαν από το Δημοκρατικό κόμμα ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων ειδικά σε δήμους όπου υπάρχει πληθώρα ενδιαφερόμενων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως στους τρεις δήμους που διαβιεί η ελληνική μειονότητα, Δρόπολη, Φοινίκη και Χιμάρα δεν θα διεξαχθούν προκριματικές, αλλά θα είναι ελεύθερες περιοχές για τους υποψηφίους που θα αναδειχθούν από τα αρμόδια όργανα της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ. Αυτή του την πρόθεση είχε κάνει γνωστή μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης σε αλβανικό κανάλι ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.

Ενώ για τους δυο πρώτους δήμους - Δερόπολης και Φοινίκης - δεν έχουν ακόμη ακουστεί τα ονόματα των υποψηφίων, για το Δήμο Χιμάρας σχεδόν σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου