Σύλληψη Αλβανού για χασισοφυτεία 9 στρεμμάτων στην Ελασσόνα

Σύλληψη Αλβανού για χασισοφυτεία 9 στρεμμάτων στην Ελασσόνα

Στον χώρο της φυτείας, βρέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους 112 κιλών και 450 γραμμαρίων, όμως εκτιμάται ότι είχαν καλλιεργηθεί πάνω από 2.000 χασισόδεντρα.

Παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών της Λάρισας είναι ο καλλιεργητής της μεγάλης χασισοφυτείας που είχε εντοπιστεί στις 13 Οκτωβρίου σε αποψιλωμένη δασική έκταση εννέα στρεμμάτων, σε εγκαταλελειμμένα περιβόλια της γυναικείας Μονής Κανάλων, κοντά στην Καρυά Ελασσόνας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας. Ωστόσο, η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι δεν έστησε μόνος του τα παραπήγματα και το αρδευτικό δίκτυο που πότιζε τα τρία αποψιλωμένα διαζώματα, στα οποία καλλιεργούνταν 635 δενδρύλλια κάνναβης.

Στον χώρο της φυτείας, βρέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους 112 κιλών και 450 γραμμαρίων, όμως εκτιμάται ότι είχαν καλλιεργηθεί πάνω από 2.000 χασισόδεντρα! Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές με λάστιχο, βάνες και μπεκ, ενώ ανάμεσα από τα διαζώματα εντοπίστηκαν δύο ξύλινα παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως πρόχειρα καταλύματα, μαγειρικά σκεύη, είδη ρουχισμού και καλλιεργητικά εργαλεία. Όλα εξετάζονται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό και οι έρευνες για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

με πληροφορίες από protothema.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου