Τρεις Αλβανοί συνελήφθησαν στην Αγγλία για χασισοφυτεία αξίας 700000 £

Τρεις Αλβανοί συνελήφθησαν στην Αγγλία για χασισοφυτεία αξίας 700000 £

Χασισοφυτεία σε έναν κεντρικό δρόμο της Κορνουάλης είχε ναρκωτικά φυτά αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου λιρών.

Τρεις Αλβανοί φυλακίστηκαν για τον ρόλο τους στην εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση που λειτουργούσε στην παλιά οδό Natwest στην Bodmin's Fore Street.

Και οι τρεις τους εμφανίστηκαν στο Truro Crown Court και παραδέχθηκαν την ενοχή τους για παραγωγή κάνναβης.

Στο δικαστήριο οι τρεις άνδρες είπαν πως ενήργησαν σε συνεννόηση λόγω φόβου για τις οικογένειές τους στην πατρίδα τους, με τον έναν να θεωρείται ακόμη και θύμα της σύγχρονης σκλαβιάς.

Ο Nicholas Lewin περιέγραψε πώς στο Bodmin τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους εκτελέστηκε αστυνομικό ένταλμα στη Fore Street στο μεγάλο τετραώροφο κτίριο. Η αστυνομία βρέθηκε απέναντι σε ενισχυμένες πόρτες που ήταν κλειδωμένες από μέσα.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν να κρύβονται και να προσπαθούν να διαφύγουν. Ο Lewin περιέγραψε το κτίριο ως κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια. Οι αστυνομικοί βρήκαν τα τηλέφωνα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου ενός από τους Αλβανούς. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.

Ο Lewin είπε: «Μέσα στο κτίριο, η αστυνομία βρήκε μια μεγάλη φυτεία κάνναβης με δυνατότητα παραγωγής σε βιομηχανική κλίμακα».

Βρέθηκαν περισσότερα από 850 φυτά αξίας 731.000 λιρών, ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις νέοι είπαν ότι δούλευαν για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Αλβανία.

Καταδικάζοντας τους κατηγορούμενους για 40 μήνες, ο δικαστής Ρόμπερτ Λίνφορντ είπε: «Όλοι έχετε εισέλθει στη χώρα παράνομα και είστε μπλεγμένοι σε σοβαρά εγκλήματα.»

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου