«Εβδομάδα Μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας» στο Μπρισμπέιν

«Εβδομάδα Μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας» στο Μπρισμπέιν

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Μπρισμπέιν (Βρισβάνη) του Κουίνσλαντ οι εκδηλώσεις για την «Εβδομάδα Μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας», οι οποίες πραγματοποιούνται από τον Ελληνικό Ιστορικό Σύλλογο Μικρασιατών της πόλης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα «Άγιος Γεώργιος».

Κεντρικό γεγονός των εκδηλώσεων αποτελεί η έκθεση για την ζωή των Μικρασιατών από την Αρχαία εποχή έως τις μέρες της Καταστροφής, η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα του Ελληνικού Καφενείου στο Κυπριακό σπίτι. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ. και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου από 10 π.μ έως τις 4.00 μ.μ. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα και σειρά διαλέξεων που ξεκινούν την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο με ομιλητές τον Δρ. Κώστα Αρώνη και την Δέσποινα Δράκου και θέμα σχετικό με την Μικρασιατική Καταστροφή. Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Προβολή της Ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», στον κινηματογράφο Five Star, Brunswick και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα η εκδήλωση, «Διάλεξη Καλομάνας» στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας, με ομιλήτρια την Δρ Αμήλια Μπράουν θέμα: “Ancient Monuments and Contemporary sorrow: Seferis’ Poetry and the Hellenic Legacy of Asia Minor”.

Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μνήμης θα κλείσουν με τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της πόλης και κατάθεση στεφάνων στο ειδικό χώρο, μπροστά στο Ελληνικό Σχολείο.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου