Αυξάνονται τα στρατεύματα της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο

Αυξάνονται τα στρατεύματα της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο

Η αποστολή της KFOR ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση ρουτίνας και ως εκ τούτου θα υπάρξει προσωρινή αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την KFOR, στρατιωτικό απόσπασμα από το Ηνωμένο Βασίλειο θα φτάσει στο Κοσσυφοπέδιο στις 11 Σεπτεμβρίου για δραστηριότητες εξοικείωσης και ενσωμάτωσης με τα μέσα και το προσωπικό της KFOR πριν από την άσκηση.

"Οι μονάδες θα διεξάγουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητάς τους και να συμβάλουν στη διατήρηση ενός ασφαλούς και ειρηνικού περιβάλλοντος και στη διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλους τους ανθρώπους στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ορίζεται από το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1999. μετά τη λήξη της άσκησης, το στρατιωτικό σώμα θα εγκαταλείψει το Κοσσυφοπέδιο και θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η άσκηση θα ξεκινήσει σχεδόν 1 μήνα μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας για την αναγνώριση των εγγράφων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας που διευκολύνουν τη μετακίνηση πολιτών και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου