Μετέφεραν παράνομα 50 μετανάστες, χειροπέδες σε 3 άτομα στα Τίρανα

Μετέφεραν παράνομα 50 μετανάστες, χειροπέδες σε 3 άτομα στα Τίρανα

Τρία άτομα συνέλαβε η αστυνομία τον πήραν καθώς πιάστηκαν να μεταφέρουν παράνομα 50 λαθρομετανάστες. Ένας ακόμη συνεργός τους αναζητείται. Η αστυνομία ανακοινώνει ότι έχουν διωχθεί και οι 50 μετανάστες για παράνομη διέλευση συνόρων.

Η παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών από Αλβανούς διακινητές αποτελεί ένα ζήτημα που εγείρει έντονες ανησυχίες.

Οι κίνδυνοι που κρύβει μία τέτοια πράξη η οποία είναι αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια, είναι αναρίθμητοι, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων, επιβαρύνουν την κοινωνία και δημιουργούν προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν την κατάσταση της ήδη προβληματικής αλβανικής κοινωνίας. Επιπλέον δεν πρέπει να παραλείπεται και η εκμετάλλευση που πραγματοποιείται κατά των ανθρώπων αυτών οι οποίοι είναι σε απόγνωση να περάσουν τα σύνορα προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με αντάλλαγμα τεράστια ποσά και πολλές φορές χωρίς να καταφέρνουν να φτάνουν στον προορισμό που σκοπεύουν.

Οι Αλβανοί διακινητές στοχεύουν σε αυτή την αδυναμία των μεταναστών που προέρχονται από χώρες κυρίως εμπόλεμες αλλά και χώρες οι οποίες είναι φτωχές όπως η ίδια η Αλβανία. Με αυτό τον τρόπο έχουν στηθεί τεράστια κυκλώματα διακίνησης τα οποία προσφέρουν τεράστια κέρδη στα μέλη τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου