Αλβανοί αστυνομικοί στο Ντόβερ στα πλαίσια πάταξης της λαθρομετανάστευσης προς τη Βρετανία

Αλβανοί αστυνομικοί στο Ντόβερ στα πλαίσια πάταξης της λαθρομετανάστευσης προς τη Βρετανία

Αλβανοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στο Ντόβερ για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και την απέλαση παράνομων μεταναστών από την Αλβανία. Αυτό είναι μέρος ενός μέτρου αντίδρασης που αποφασίστηκε πρόσφατα μεταξύ των αλβανικών και βρετανικών αρχών μετά την αύξηση του αριθμού των λαθραίων μεταναστών από την Αλβανία προς την Αγγλία.

Η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» γράφει ότι η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ συμφώνησε σε ένα σχέδιο δράσης με τον Αλβανό ομόλογό της Μπλέντι Τσούτσι, καθώς οι υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι οι Αλβανοί αποτελούν το 40 με 60 τοις εκατό των μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη με λέμβους.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, η κ. Πατέλ είχε συνομιλίες με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών την Τρίτη αυτής της εβδομάδας για να βρει τρόπους να επιταχύνει την απέλαση παράνομων Αλβανών μεταναστών στο πλαίσιο συμφωνίας επιστροφής που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών πέρυσι.

Βρετανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι χάρη στη συνεργασία με την Αλβανία, θα χρησιμοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να επιταχύνουν την αναχώρηση παράνομων Αλβανών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο υπουργός Bledi Çuçi είπε στην Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών ότι η Αλβανία "αποθαρρύνει" τέτοιες παράνομες και επικίνδυνες πρακτικές από μετανάστες, προσθέτοντας ότι είχε επίσης συζητήσει με με την ομόλογό του "μεσοπρόθεσμες" λύσεις για νόμιμες διαδρομές μετανάστευσης για ειδικευμένους επαγγελματίες και άλλους εργαζόμενους.

Αλβανοί αστυνομικοί αναμένεται να σταλούν στο Ντόβερ και σε άλλα λιμάνια για να βοηθήσουν στον εντοπισμό Αλβανών, να ερευνήσουν το υπόβαθρό τους, συμπεριλαμβανομένων των εγκληματικών δεσμών και να βοηθήσουν τη Συνοριακή Αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο τη σύλληψη λαθρεμπόρων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 6.000 από τους 23.000 λαθρομετανάστες που έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι από την Αλβανία.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου