Ελληνοπούλα στη Μαλαισία μαθαίνει στους συμμαθητές της να χορεύουν «Ζορμπά»

Ελληνοπούλα στη Μαλαισία μαθαίνει στους συμμαθητές της να χορεύουν «Ζορμπά»

Ο «Ζορμπάς» κατενθουσίασε εκατοντάδες μαθητές σ’ ένα Γυμνάσιο της Μαλαισίας, με αρκετούς από αυτούς να μπαίνουν στον χορό μαζί με την 12χρονη ομογενή μαθήτρια της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Κατερίνα Ζήκου.

Ο πατέρας της Κατερίνας, ο Ελληνουαυστραλός Λάζαρος Ζήκος, κατάγεται από τη βόρεια Ελλάδα, και η μητέρα της, Καγουή, από την Κίνα αλλά είναι γεννημένη στη Μαλαισία.

Όταν λοιπόν, η οικογένεια είχε τη σπάνια ευκαιρία τον Μάιο, να περάσει δύο μήνες στη Μαλαισία, τα παιδιά τους, η Κατερίνα και ο Γιάννης, γράφτηκαν στο σχολείο της περιοχής, στο γυμνάσιο «Chung Hwa Klang» όπου και ο παππούς τους είναι μέλος του σχολικού συμβουλίου.

Ο κ. Ζήκος εξήγησε στον “Νέο Κόσμο” ότι οι συμμαθητές τους έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την κουλτούρα της Δύσης και ιδιαίτερα για την Ελλάδα, την οποία θεωρούν εξωτική, και ζήτησαν από την Κατερίνα να τους μάθει κάτι.

Εκείνη τους πρότεινε να τους διδάξει Ελληνικό χορό και αμέσως περίπου είκοσι μαθητές άδραξαν την ευκαιρία.

Η Κατερίνα τους έμαθε συρτάκι με τη μουσική “Ο Χορός Του Ζορμπά” του Μίκη Θεοδωράκη, και μετά από αρκετές πρόβες, παρουσίασαν το χορό σε ειδική σχολική γιορτή μπροστά από σχεδόν 1.500 μαθητές.

Ο χορός κατενθουσίασε τους συμμαθητές τους στη Μαλαισία, αλλά και τους ομογενείς εδώ που καταχάρηκαν με την προσπάθεια της Κατερίνας να διδάξει κάτι από την ελληνική της κληρονομιά στους συνομηλίκους της στην Ασία.

Γι’ αυτό και τη Δευτέρα, στο Ελληνικό σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας στο Balwyn, όπου σπουαδάζει η τρίγλωσση ομογενής, η διευθύντρια Μαρία Μπακαλίδου και η Συντονίστρια της Μονάδας Δέσποινα Γιαννιού τη συνέχαιραν και της απένειμαν Έπαινο παρουσία όλου του σχολείου.

Ήταν μια φοβερή εμπειρία για τα παιδιά τους, προσθέτει ο κ. Ζήκος, καθώς είχαν την ευκαιρία να δουν πως λειτουργεί το σχολείο στην πατρίδα της μητέρας τους, να κάνουν φίλους με τους οποίους θα παραμείνουν σε επαφή, και ακόμα, να μάθουν μια παραπάνω γλώσσα, την Bahasa, που είναι υποχρεωτική στα σχολεία της Μαλαισίας.

Στα σχέδιά τους είναι να περάσουν αρκετό διάστημα και στην Ελλάδα, ώστε να καλλιεργήσουν κι εκεί τους δεσμούς τους με την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου