Στόλτενμπεργκ προς Κόσοβο - Σερβία: «Ψυχραιμία, αποφύγετε μονομερείς ενέργειες.»

Στόλτενμπεργκ προς Κόσοβο - Σερβία: «Ψυχραιμία, αποφύγετε μονομερείς ενέργειες.»

Μετά τις πρόσφατες εντάσεις για το ζήτημα της αμοιβαιότητας μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα ότι τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να αποφύγουν τις μονομερείς ενέργειες, εστιάζοντας στον διάλογο που μεσολαβεί η ΕΕ.

«Μίλησα με τον Albin Kurti για τις πρόσφατες εντάσεις στο Κοσσυφοπέδιο και τη συνεχιζόμενη σημασία της αποστολής του ΝΑΤΟ και της KFOR.

Οι δυο πλευρές θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες και να υποστηρίξουν τον διάλογο με τη μεσολάβηση της ΕΕ. Παραμένω σε στενή επαφή με την Πρίστινα και το Βελιγράδι», είπε.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, Samedin Mehmeti, δήλωσε ότι βρίσκονται σε διαδικασία έρευνας για τα γεγονότα της Κυριακής στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

«Έχουν ανοίξει ποινικές υποθέσεις, βρισκόμαστε στη διαδικασία έρευνας, είναι μόλις μια μέρα από την απόσυρσή τους, είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το πόσα άτομα ερευνώνται, όταν έχουμε τις σωστές πληροφορίες θα βγουν στη δημοσιότητα». , ανέφερε σε δήλωσή του στα ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου