Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για καρικατούρες του υπέρ του καθεστώτος

Ο Μέτα κατηγορεί τον Ράμα για καρικατούρες του υπέρ του καθεστώτος

Στο αποκορύφωμα της συζήτησης για τους πρώην κατασκόπους της Sigurimi, ο επικεφαλής του Κόμματος Ελευθερίας (πρώην LSI), Ιλίρ Μέτα, δημοσίευσε μια καρικατούρα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο περιοδικό «Στην υπηρεσία του λαού», που δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 1983.

Ο Μέτα λέει ότι το Εργατικό Κόμμα είχε τον Έντι Ράμα ως τον αγαπημένο τους σκιτσογράφο προπαγανδιστικών κειμένων αφιερωμένων στην Ασφάλεια και την κατασκοπεία.

Μέτα: Το Εργατικό Κόμμα είχε τον Έντι Ράμα ως τον αγαπημένο τους σκιτσογράφο προπαγανδιστικών κειμένων αφιερωμένων στην Ασφάλεια και την κατασκοπεία. Ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει τον Έντι Ράμα, τον Πρόεδρο της συμμορίας των αποτεφρωτηρίων. Εδώ ακριβώς θα εστιάσουμε για να ξετυλίξουμε τις καλπάζουσες ληστείες του και να τον τιμωρήσουμε. Στη φωτογραφία: (καρικατούρα του Έντι Ράμα στο περιοδικό «Στην υπηρεσία του λαού», 10 Οκτωβρίου 1983)

Μεγάλη ένταση στην αλβανική πολιτική έχει προκαλέσει η αποκάλυψη φακέλων με τις πρόσφατες κατηγορίες για εμπλοκή υψηλόβαθμου πολιτικού στα αρχεία της πρώην Ασφαλιστικής.

Συγκλονισμένο από αυτές τις νύξεις, το Σοσιαλιστικό Κόμμα προέτρεψε να συντάξει βιαστικά δύο νομοσχέδια για να τα καταθέσει στη συνέχεια στη Συνέλευση.

Η πλειοψηφία, προβληματισμένη για τους κατασκόπους στην πολιτική, ζητά να τιμωρηθούν τα εγκλήματα του παρελθόντος δίνοντας στην Αρχή που κατέχει τους φακέλους το δικαίωμα να ψαλιδίζει όλα τα δημόσια πρόσωπα ανεξαρτήτως αν έχουν ή όχι πιστοποιητικό από τις επιτροπές Μεζίνι-Μπεζανί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου