Ράμα: Να συμπεριληφθεί το Κόσοβο στη σύμπραξη για την ειρήνη

Ράμα: Να συμπεριληφθεί το Κόσοβο στη σύμπραξη για την ειρήνη

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Έντι Ράμα ζήτησε να συμπεριληφθεί το Κόσοβο στη σύμπραξη για την ειρήνη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, λόγω της δυσκολίας στα θέματα ασφαλείας, είναι σημαντικό να εξεταστεί η θέση του Κοσόβου.

«Ήταν μια ιστορική στιγμή για τη συμμαχία ως απάντηση στον πόλεμο. Είμαι περήφανος που το αλβανικό κοινοβούλιο έγινε ένα από τα πρώτα που επικύρωσαν τα πρωτόκολλα προσχώρησης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Στεκόμαστε σθεναρά σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ουκρανία και η υποστήριξή μας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι αδιαμφισβήτητη.

Ας συνεχίσουμε την κουβέντα μας για την κατάσταση και τις υποχρεώσεις που έχουμε στα Δυτικά Βαλκάνια να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κλιμάκωση και οποιαδήποτε κακή επιρροή που μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα για την περιοχή μας. Ως σύμμαχοι θα συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε τον ρόλο μας στην υποστήριξη της ειρήνης.

Η νέα στρατηγική αντίληψη τονίζει τον ρόλο των Δυτικών Βαλκανίων και πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχιστεί ο μόνιμος διάλογος με όλες τις χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, η οποία δεν είναι ακόμη μέρος της συμμαχίας. Είχα για άλλη μια φορά την ευκαιρία να πω πως είναι ανάγκη να εξεταστεί η ένταξη του Κοσόβου στην εταιρική σχέση για την ειρήνη. Για τις εποχές που ζούμε κατά την άποψή μου είναι πραγματικά σοφό να ληφθεί αυτό υπόψη», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου