Οι αμερικανοί θα αναλάβουν την εκπαίδευση αλβανών στρατιωτών

Οι αμερικανοί θα αναλάβουν την εκπαίδευση αλβανών στρατιωτών

Η 4η Ταξιαρχία Βοήθειας Δυνάμεων Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών -Sfab, που δημιουργήθηκε στις 9 Μαρτίου στην Αλβανία, θα εκπαιδεύσει την κορυφαία αλβανική στρατιωτική μονάδα «Ομάδα μάχης ελαφρού εξοπλισμού του Πεζικού, για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του αλβανικού στρατού.

Αυτό ανακοινώθηκε από την Αμερικανίδα πρέσβειρα, Γιούρι Κίμ που επισκέφτηκε συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Νίκο Πελέσι.
«Η Ομάδα Μάχης Ελαφρύ Πεζικού έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη των στόχων ικανότητας του ΝΑΤΟ.
Υπό τον Υπουργό Νίκο Πελέσι και τον Ταξίαρχο Άρμπεν Κίντζι, οι αλβανικές δυνάμεις συνεχίζουν να βελτιώνονται μέσω εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης υποδομών και διαρθρωτικών αλλαγών που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», τόνισε η Γιούρι Κιμ κατά την ομιλία της.
Συνέχισε:
«Η απρόκλητη, αδικαιολόγητη, βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθιστά σαφές ότι οι δυνατότητες και η διαλειτουργικότητα των Συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι κρίσιμες. Οι Στρατιώτες της SFAB είναι αποδεδειγμένοι επικεφαλής και είναι οι καλύτεροι στην τέχνη τους και θα καταβάλλουν τις καλύτερες προσπάθειές τους κάθε ώρα της ημέρας για να διασφαλίσουν ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Αλβανίας μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
el.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου