Στο στόχαστρο των τουρκικών προκλήσεων ο Μητσοτάκης

Στο στόχαστρο των τουρκικών προκλήσεων ο Μητσοτάκης

Προκλητικός είναι άλλη μία φορά ο τουρκικός Τύπος καθώς αυτή τη φορά αποκαλεί «Κρισοτάκη» τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον κατηγορεί για τις κρίσεις στο Αιγαίο.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα θεωρεί ούτε λίγο, ούτε πολύ πρόκληση τις επισκέψεις της Προέδρου, του πρωθυπουργού και των υπουργών της χώρας στην ελληνική επικράτεια, απαριθμώντας μία προς μία από το 2014 τις επισκέψεις τους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χαρακτηρίζει δε τα νησιά αυτά «κατεχόμενα από την Ελλάδα».

Στο ρεπορτάζ της Yeni Safak, αναφέρεται ότι «η Ελλάδα προκαλεί κρίσεις από το 1965 και πώς είναι κακομαθημένη».

Από το στόχαστρο της Yeni Safak δεν ξέφυγε ούτε η Προέδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά ούτε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «οι προκλητικές περιοδείες, οι εμφανίσεις και οι ασκήσεις των Ελλήνων προέδρων, πρωθυπουργών και στρατιωτικών αξιωματούχων στα κατειλημμένα νησιά έχουν σταθερά αυξηθεί».

Μάλιστα ως παράδειγμα σχετικά με τις επισκέψεις των Ελλήνων στα «κατειλημμένα νησιά» γίνεται αναφορά στην επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στην Ψέριμο, στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να ανεχθούν, προς το παρόν αυτή τη διάσταση της Τουρκίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ίσως και να την παρακάμψουν, ενώ σχετικά με την Φινλανδία και τη Σουηδία, δεν μιλούν ούτε συναντιούνται μαζί του, γεγονός που εκνευρίζει ακόμη περισσότερο τον Ερντογάν». Αναφερόμενος στην στάση του Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως «ατύχησε» έχοντας προκαλέσει εκνευρισμό ενώ σχολιάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής τόνισε πως θα είναι σίγουρα δύσκολη, «όμως όλοι θέλουν να διαφυλάξουν έστω τα προσχήματα ενότητας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία».

Μάλιστα ο κ. Καιρίδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο Ερντογάν δεν θα θέσει ζητήματα στο Αιγαίο γιατί τότε «θα πάρει τις κατάλληλες απαντήσεις».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου