Έτοιμος δηλώνει ο Ζελένσκι να συναντήσει τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου

Έτοιμος δηλώνει ο Ζελένσκι να συναντήσει τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου

Διεθνή ΜΜΕ γράφουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αποδέχτηκε την πρόταση του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να συζητήσουν προσωπικά την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Αυτό ανέφερε η ουκρανική έκδοση της εφημερίδας "Vesti" επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του Ουκρανού προέδρου, Σ. Νικιφόροφ. Η εφημερίδα αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον Νικιφόροφ, ο οποίος σε σχόλιό του εξήγησε ότι «η μορφή των συνομιλιών δεν έχει συζητηθεί ακόμη» , αλλά «είναι θέμα κατ' αρχήν συμφωνίας για αυτή τη συνάντηση».

Μια μέρα νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε την πρόταση του Τούρκου ομολόγου του για συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο. Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να συζητήσει σχετικά με τις ασφαλείς διόδους για τα σιτηρά.

Τέλος, σύμφωνα με το Channel 24, ο Πούτιν έδωσε εντολή να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ μέχρι την 1η Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου