Νέα συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας στο φυσικό αέριο

Νέα συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας στο φυσικό αέριο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει προγραμματιστεί να συζητήσει περαιτέρω συνεργασία και μια νέα σύμβαση φυσικού αερίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 11 το πρωί της Κυριακής, δήλωσε ο Βούτσιτς που ελπίζει ότι «η συζήτηση θα είναι καλή και δίκαιη».

Όταν περιηγήθηκε σε μια παράκαμψη που κατασκευάζεται γύρω από το Βελιγράδι, ο Βούτσιτς επέκρινε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι γέλασαν και χάρηκαν «όταν είπαν ψέματα ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση με τον Πούτιν». Προανήγγειλε επίσης σημαντικές επισκέψεις στη Σερβία, τόσο από την Ευρώπη όσο και από τη Ρωσία.

Ο Βούτσιτς είπε στους δημοσιογράφους ότι η Σερβία δεν έχει αλλάξει την πολιτική της εδώ και 90 ημέρες και ότι δεν έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Κρατούμε τη δική μας σερβική θέση και ασκούμε μια πολιτική σύμφωνα με τα εθνικά και κρατικά μας συμφέροντα», είπε ο χαρακτηριστικά.

Η Σερβία έχει αρκετά αγαθά καθώς η έλλειψη ζάχαρης έχει λυθεί, είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να αποθησαυρίζουν αγαθά και να αγοράζουν μόνο όσα χρειάζονται.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου