Το Μαυροβούνιο θα συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής των «Ανοιχτών Βαλκανίων»

Το Μαυροβούνιο θα συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής των «Ανοιχτών Βαλκανίων»

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντριτάν Αμπάζοβιτς επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επόμενη συνάντηση των «Ανοιχτών Βαλκανίων». Σε συνέντευξή του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι δεν είχε ακούσει κανένα έγκυρο επιχείρημα ότι τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» δεν ήταν καλά για το Μαυροβούνιο και επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής της Οχρίδας όπου προσκλήθηκε από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ντιμίταρ Κοβατσέφκσι.

«Θα πάω εκεί ως πρωθυπουργός. Νομίζω ότι κάθε περιφερειακή πρωτοβουλία που μπορεί να επιταχύνει την ολοκλήρωση είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε. Αν κάποιος έχει ιδέα να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δεν μας ενδιαφέρει. Αλλά ρεαλιστικά, δεν έχω ακούσει κανένα έγκυρο επιχείρημα ως προς το γιατί

Τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» δεν είναι καλά για το Μαυροβούνιο. Αν δεν είναι καλά για κόμμα ή πολιτικό, ας το πουν. Αλλά δεν άκουσα ένα έγκυρο επιχείρημα» , είπε.

«Θέλουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι υπέρ μας και να δείξουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε σε σημεία και θέματα κοινού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε ο Αμπάζοβιτς.

«Θα σας θυμίσω ότι ο πρόεδρος Τζουκάνοβιτς συμμετείχε μία φορά. Κάποτε συμμετείχε ο υπουργός Οικονομίας Σέκουλιτς. Έχει ξαναγίνει. Θα πάω ως πρωθυπουργός. Προσωπικά, πιστεύω ότι οποιαδήποτε περιφερειακή πρωτοβουλία που μπορεί να επιταχύνει» την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όχι μόνο του Μαυροβουνίου, αλλά και των χωρών της περιοχής, είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Αμπάζοβιτς δήλωσε ότι είναι υπέρ της πρωτοβουλίας, στην οποία μέχρι στιγμής έχουν προσχωρήσει μόνο η Αλβανία, η Σερβία και τα Σκόπια. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Οχρίδα στις αρχές Ιουνίου, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου