Μπερίσα: Το έργο στο Βουθρωτό, το πιο διεφθαρμένο στην Ευρώπη

Μπερίσα: Το έργο στο Βουθρωτό, το πιο διεφθαρμένο στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, αντέδρασε σήμερα για το έργο της αλβανικής κυβέρνησης στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Βουθρωτού.

Ενώ η σημερινή ολομέλεια της Βουλής, αναμένεται να εξετάσει το σχέδιο νόμου «Περί έγκρισης συμφωνίας για τη διαχείριση υποζωνών πολιτιστικής κληρονομιάς και πολιτιστικού τοπίου, τμήμα του Εθνικού Πάρκου Βουθρωτού, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ιδρύματος Διαχείρισης του Βουθρωτού», ο Μπερίσα σε δήλωσή του στα αλβανικά ΜΜΕ ανέφερε ότι η προστασία του Βουθρωτού είναι επιτακτική για κάθε Αλβανό πολίτη.

Ακόμη είπε ότι εγγυάται στον Έντι Ράμα ότι δεν θα μπορέσει να μεταχειριστεί το Βουθρωτό σαν να ήταν λάφυρα συναδέλφων ή συγγενών του. «Το Βουθρωτό είναι ιδιοκτησία των Αλβανών, ένα από τα πιο πολύτιμα εθνικά αγαθά#», είπε χαρακτηριστικά.

«Όσοι έχουν προβλέψει τη διάλυση του πάρκου και χρησιμοποίησαν σχέδιο διαχείρισης για το σκοπό αυτό, κατέθεσαν το πρόγραμμα μιας πρωτοφανούς πράξης διαφθοράς. Θα χρησιμοποιήσω όλη μου τη φωνή ενάντια σε αυτό το έργο, το οποίο είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα στην Αλβανία και την Ευρώπη», κατέληξε ο Μπερίσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου