Η Ρωσία απαγόρευσε στο Μπάιντεν και σε άλλους 962 Αμερικανούς να εισέλθουν στη χώρα

Η Ρωσία απαγόρευσε στο Μπάιντεν και σε άλλους 962 Αμερικανούς να εισέλθουν στη χώρα

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι απαγόρευσε σε 963 Αμερικανούς να εισέλθουν στη χώρα - μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να αντιδρά στις εχθρικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Τονίζουμε ότι οι εχθρικές ενέργειες της Ουάσιγκτον, οι οποίες στρέφονται εναντίον των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών, θα συνεχίσουν να δέχονται την κατάλληλη αντίδραση», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι εν πολλοίς συμβολικές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης επιδείνωσης των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση από τότε που ξεκίνησε η επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, ακολουθούμενη από δραστικές κυρώσεις στη Μόσχα και αύξηση των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε επίσης ότι πρόσθεσε 26 νέα ονόματα στη λίστα των Καναδών στους οποίους απαγορεύτηκε να ταξιδέψουν στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των αρχηγών άμυνας, των ηγετών της αμυντικής βιομηχανίας και της συζύγου του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό.

Ο νέος κατάλογος Καναδών αξιωματούχων κυκλοφόρησε τέσσερις ημέρες αφότου ο Καναδάς εισήγαγε νομοσχέδιο που θα απαγόρευε στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και σε περίπου 1.000 μέλη της κυβέρνησης και του στρατού του να ταξιδεύουν εκεί.

Η Ρωσία είχε προηγουμένως απαγορεύσει στον πρωθυπουργό Τριντό, την υπουργό Οικονομικών Chrystia Freeland και εκατοντάδες άλλους Καναδούς να εισέλθουν στη χώρα ως απάντηση στις καναδικές κυρώσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου