Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το ΣΕΥ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το ΣΕΥ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα, 21 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας προς τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Bujar Osmani, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλοι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Tα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ είναι η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και η κατάσταση στο Μαλί. Oι Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν και άλλες τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις.

Οι Υπουργοί της ΕΕ θα έχουν, επίσης, ανταλλαγή απόψεων με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας, Nicu Popescu, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας.

Τέλος, o Yπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει, από κοινού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην κοινή Υπουργική συνάντηση ΥΠΕΞ-ΥΠΑΜ ΕΕ με θέμα την εξέταση του κειμένου της «Στρατηγικής Πυξίδας» (Strategic Compass), με στόχο την υιοθέτησή του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου