Η Πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για την σημερινή διαμαρτυρία στην Αλβανία

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για την σημερινή διαμαρτυρία στην Αλβανία

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα προειδοποιεί τους πολίτες της να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις σήμερα όπου πραγματοποιείται διαμαρτυρία κατά της αύξησης των τιμών.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, ενώ πολλές σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ειρηνικά, ορισμένες καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν γρήγορα και απρόβλεπτα και οι συμμετέχοντες να διασκορπιστούν σε άλλα μέρη της πόλης.

«Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, με έναρξη στις 11:00 μπροστά από το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη λεωφόρο Dëshmoret e Kombit, προγραμματίζεται διαμαρτυρία, θα υπάρξουν εκτροπές κυκλοφορίας και αποκλεισμός οδικών αξόνων. Εκτός από αυτήν την προγραμματισμένη διαμαρτυρία, υπήρξαν κάποιες απρογραμμάτιστες και απροειδοποίητες διαμαρτυρίες σε όλα τα Τίρανα και σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτές οι διαμαρτυρίες γίνονται συχνά κοντά σε δημόσιες πλατείες ή και κυβερνητικά κτίρια και μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας», προειδοποίησε η Πρεσβεία.

«Συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν μεγάλες συγκεντρώσεις στην πόλη. Ενώ πολλές μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ειρηνικά, ορισμένες καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν γρήγορα και απρόβλεπτα και οι συμμετέχοντες μπορεί να διασκορπιστούν σε άλλα μέρη της πόλης. Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τις τελευταίες πληροφορίες και ακολουθήστε τις οδηγίες των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου