Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι εμβολιασμοί στην Αλβανία

Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι εμβολιασμοί στην Αλβανία

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα στην χώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 2.617.986 αντι – COVID εμβολιασμοί.

Ακόμη, σύμφωνα με το Υπουργείο, ο συνολικός αριθμός των αναφερόμενων εμβολιασμών περιλαμβάνει εμβολιασμούς Αλβανών πολιτών που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στα στο αλβανικό σύστημα, ώστε να δοθεί σε όλους η ευκαιρία να ανταποκριθούν στη διαδικασία εμβολιασμού στην Αλβανία ή στο εξωτερικό.

Επίσης, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την υγεία των άλλων.

«Κάθε πολίτης άνω των 16 ετών μπορεί να εμβολιαστεί στο κέντρο υγείας ή στο πλησιέστερο κεντρικό σημείο εμβολιασμού. Ανοιχτός είναι ο εμβολιασμός και για παιδιά +12 ετών με προβλήματα ανοσοποιητικού συστήματος, με σύσταση γιατρού», εξηγεί το υπουργείο.

Επιπλέον, απευθύνει έκκληση στους πολίτες που έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, να απευθυνθούν σε κέντρα υγείας ή σε σημεία συμπυκνωμένου εμβολιασμού, για να εμβολιαστούν με την τρίτη αναμνηστική δόση.

Όσον αφορά τα κρούσματα, μέχρι στιγμής η παραλλαγή «Όμικρον» έχει αύξηση τα κρούσματα, ωστόσο τα μέτρα αναχαίτισης του Covid – 19, δεν εφαρμόζονται σχεδόν πουθενά, πράγμα που δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου