Ο Κούρτι κατά της πραγματοποίησης σερβικού δημοψηφίσματος στο Κόσοβο

Ο Κούρτι κατά της πραγματοποίησης σερβικού δημοψηφίσματος στο Κόσοβο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, σχετικά με το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές που θα διεξαχθεί στη Σερβία.

Ο Κούρτι έγραψε στο Twitter ότι είχε ενημερώσει τον Μπορέλ ότι οι Σέρβοι με διπλή υπηκοότητα θα επιτρέπεται να ψηφίζουν μόνο μέσω ταχυδρομείου ή στο γραφείο συνδέσμου στην Πρίστινα.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, μετέφερα τη θέση μας: Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο με διπλή υπηκοότητα μπορούν να ψηφίσουν στο σερβικό δημοψήφισμα μέσω ταχυδρομείου ή στο γραφείο συνδέσμου στην Πρίστινα.

Ένα δημοψήφισμα σε κυρίαρχο έδαφος άλλου κράτους δεν είναι πρακτική αποδεκτή από καμία δημοκρατική χώρα», έγραψε ο Κούρτι.

Επίσης Σέρβοι κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου θα ψηφίσουν επίσης σε αυτό το δημοψήφισμα, ενώ η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου υιοθέτησε την απόφαση ότι δεν θα επιτραπεί το άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων στο Κοσσυφοπέδιο. 

Αλβανία: Ραγδαία αύξηση της πρόσθετης θνησιμότητας...
Πραγματοποιήθηκε η ακρόαση του υποψήφιου πρεσβευτή...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 21/01/22, 06:34

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη