Ο Κούρτι κατά της πραγματοποίησης σερβικού δημοψηφίσματος στο Κόσοβο

Ο Κούρτι κατά της πραγματοποίησης σερβικού δημοψηφίσματος στο Κόσοβο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, σχετικά με το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές που θα διεξαχθεί στη Σερβία.

Ο Κούρτι έγραψε στο Twitter ότι είχε ενημερώσει τον Μπορέλ ότι οι Σέρβοι με διπλή υπηκοότητα θα επιτρέπεται να ψηφίζουν μόνο μέσω ταχυδρομείου ή στο γραφείο συνδέσμου στην Πρίστινα.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, μετέφερα τη θέση μας: Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο με διπλή υπηκοότητα μπορούν να ψηφίσουν στο σερβικό δημοψήφισμα μέσω ταχυδρομείου ή στο γραφείο συνδέσμου στην Πρίστινα.

Ένα δημοψήφισμα σε κυρίαρχο έδαφος άλλου κράτους δεν είναι πρακτική αποδεκτή από καμία δημοκρατική χώρα», έγραψε ο Κούρτι.

Επίσης Σέρβοι κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου θα ψηφίσουν επίσης σε αυτό το δημοψήφισμα, ενώ η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου υιοθέτησε την απόφαση ότι δεν θα επιτραπεί το άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων στο Κοσσυφοπέδιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου