Νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Αλβανία

Νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Αλβανία

Ο αριθμός των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 στην Αλβανία συνεχίζει να είναι υψηλός. Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 1207 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, 3 πολίτες έχασαν τη ζωή τους ενώ το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε τα παρακάτω επιδημιολογικά δεδομένα:

Διενεργήθηκαν 4.729 τεστ, 1.207 μολυσμένοι πολίτες, 3 απώλειες ζωών και 147 άτομα θεραπεύτηκαν το τελευταίο 24ωρο

Επίσης το υπουργείο απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την υγεία των άλλων.

Οποιοσδήποτε πολίτης άνω των 16 ετών μπορεί να εμβολιαστεί στο κέντρο υγείας ή στο πλησιέστερο κεντρικό σημείο εμβολιασμού.

Ακόμη, ανοιχτός παραμένει ο εμβολιασμός και για παιδιά +12 ετών με προβλήματα ανοσοποιητικού συστήματος, με σύσταση γιατρού.

Για τους πολίτες που έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, γίνεται έκκληση να απευθυνθούν σε κέντρα υγείας ή κεντρικά σημεία εμβολιασμού, για να εμβολιαστούν με την τρίτη αναμνηστική δόση.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η τήρηση των πρωτοκόλλων κατά του Covid-19 αποτελεί αναγκαιότητα για την προστασία της υγείας, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε οποιοδήποτε κλειστό περιβάλλον.

Όσον αφορά την είσοδο των πολιτών στην Αλβανία, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR (72 ωρών) ή rapid τεστ (48 ωρών)

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου