Varhelyi: Πλήρης υποστήριξη της ΕΕ στα «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Varhelyi: Πλήρης υποστήριξη της ΕΕ στα «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ Olivér Várhelyi δήλωσε σήμερα πως υποστηρίζει πλήρως την πρωτοβουλία των «Ανοιχτών Βαλκανίων» και επίσης καλεί τις υπόλοιπες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συμμετάσχουν.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Várhelyi εξέφρασε την υποστήριξή του για αυτήν την πρωτοβουλία χωρίς κανένα δισταγμό.

«Δεν είναι η ΕΕ που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά προήλθε από εσάς, τους τρεις παράγοντες που βλέπω γύρω από το τραπέζι, και συνεχίσατε να πιέζετε προς τα εμπρός ακόμη και όταν δεν καταφέραμε να προσελκύσουμε τη συμμετοχή όλων των εταίρων, γιατί καταλάβατε τη σημασία της περιφερειακής αγοράς και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιταχύνει την οικονομική ολοκλήρωση. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα που μπορεί να μεταφέρει η περιοχή ότι όχι μόνο είναι έτοιμη για περιφερειακή συνεργασία αλλά και το κάνει.

Μπορείτε να με συμπεριλάβετε ως υποστηρικτή των «Ανοιχτών Βαλκανίων». Καλώ τους άλλους τρεις εταίρους να επιστρέψουν σε αυτήν την περιφερειακή συνεργασία », δήλωσε ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου