Ποια είναι η κατάσταση με τον COVID-19 στην Αλβανία

Ποια είναι η κατάσταση με τον COVID-19 στην Αλβανία

Το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας απεύθυνε για ακόμη μία φορά έκκληση προς τους πολίτες της χώρας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, με σκοπό προστατέψουν τον εαυτό τους και την υγεία των άλλων.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς κάθε πολίτης άνω των 16 ετών μπορεί να εμβολιαστεί στο κέντρο υγείας ή στο πλησιέστερο κεντρικό σημείο εμβολιασμού.

Επίσης ανοιχτός είναι ο εμβολιασμός στην Αλβανία και για παιδιά +12 ετών με προβλήματα ανοσοποιητικού συστήματος, με σύσταση γιατρού. Ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση ξεκίνησε και για όλους τους πολίτες +18 ετών που έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Το τελευταίο 24ωρο στην Αλβανία έγιναν 3109 εξετάσεις ανίχνευσης του κορωνοϊού και 325 πολίτες έχουν μολυνθεί, ενώ συνολικά στη χώρα υπάρχουν 5333 ενεργά κρούσματα του COVID-19, με τους 139 από αυτούς να νοσηλεύονται.

Τέλος όσον αφορά τα μέτρα εισόδου στην Αλβανία, οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έστω ένα απλό rapid τεστ (48 ωρών).

Επίσης οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε όλους τους κλειστούς χώρους, άσχετα από την μη εφαρμογή των μέτρων, τα όποια εναπόκεινται πια στην ατομική απόφαση του κάθε πολίτη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου