Η Αλβανία στις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης όσον αφορά την πραγματική εγκληματικότητα

Η Αλβανία στις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης όσον αφορά την πραγματική εγκληματικότητα

Η Αλβανία είναι η τρίτη ασφαλέστερη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά την πραγματική εγκληματικότητα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η Detica για το υπουργικό συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως μεταδίδει το euractiv.gr, περίπου 320,09 Αλβανοί θα βιώσουν έγκλημα στον πραγματικό κόσμο για κάθε 100.000, γεγονός που τοποθετεί τη χώρα στις τρεις πιο ασφαλείς της ηπείρου.

Επίσης η Αλβανία έχει το χαμηλότερο ποσοστό διαρρήξεων με 5,23 ανά 100.000 σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει το υψηλότερο ποσοστό με 1.311,13 ανά 100.000.

Η Αλβανία είναι εμφανίζεται ακόμη ως η ασφαλέστερη χώρα όσον αφορά την απάτη με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και την απώλεια λόγω εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Ωστόσο, αυτό πιθανότατα οφείλεται στη χαμηλή χρήση των ψηφιακών πληρωμών και των πληρωμών με κάρτες και στην οικονομία που βασίζεται κυρίως στα μετρητά και όχι στην έλλειψη παρουσίας τέτοιων εγκλημάτων. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ταυτότητας και της απάτης με πιστωτικές κάρτες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου