Δίωξη εις βάρος του δεύτερου εισαγγελέα που «αυτοκτόνησε» τον Κ. Κατσίφα

Δίωξη εις βάρος του δεύτερου εισαγγελέα που «αυτοκτόνησε» τον Κ. Κατσίφα

Γνωστή εκπομπή του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού Klan, προχώρησε στην δημοσιοποίηση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο εισαγγελέας του Αργυροκάστρου Emëror Kasaj, που εμπλέκεται στην υπόθεση περί «αυτοκτονίας» του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα το 2018 στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου, εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για απόκρυψη περιουσιακών του στοιχείων σε δύο φορολογικές του δηλώσεις, που αφορούν τα έτη 2000 – 2020, όπου και δεν έχει δηλώσει τις οικονομικές του κινήσεις.

Επίσης γίνεται γνωστό πως το Δικαστήριο των Τιράνων κινείται εναντίον του μέσω δικογραφίας.

Στην έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Kasaj αναφέρεται ότι χρωστούσε σε έναν πολίτη με τα αρχικά L. Sh. το ποσό των 50 χιλ. ευρώ, χωρίς όμως να υπάρχει συμβολαιογραφική δήλωση. Επιπλέον ο εισαγγελέας απαιτεί την επιστροφή των 50 χιλιάδων ευρώ από αυτόν τον πολίτη.

«Εγώ και ο πολίτης L.Sh. είχαμε στενή γνωριμία καθώς ήμασταν συνεργάτες στην αγορά οικοπέδου στα Τίρανα. Δεδομένου ότι γνωριζόμασταν μήνες και ήμασταν συνέταιροι, ο τελευταίος τον Δεκέμβριο του 2010 μου παραπονέθηκε για ένα επείγον οικονομικό πρόβλημα, όπου χρειαζόταν επειγόντως 50 χιλιάδες ευρώ για μόλις μία εβδομάδα αφού είχε στα χέρια του την αγοραπωλησία του ακινήτου.

Δεδομένου ότι είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία, πήρα από στενό μου φίλο το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ και το έδωσα στον εναγόμενο καλόπιστα χωρίς συμβολαιογραφική δήλωση γιατί θα μου το επέστρεφε σε μία εβδομάδα. Από εκείνη την ημέρα μέχρι τώρα παρά τις συνεχείς προσπάθειές μου να αποπληρώσω το χρέος μου, το ποσό αυτό δεν μου έχει επιστραφεί.

Ως ανωτέρω, ζητώ από το Κακουργιοδικείο της Δικαστικής Περιφέρειας Τιράνων να εξετάσει αυτό το αίτημα αγωγής και να αποφασίσει ανάλογα με το αντικείμενό του», αναφέρεται στην αναφορά που έχει υποβάλει ονομαστικά ο εισαγγελέας Kasaj.

Από νομικής πλευράς αναφέρεται πως σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Αλβανίας, πρόκειται ξεκάθαρα για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, ενώ ο εν λόγω εισαγγελέας επιβαρύνεται με ποινή κάθειρξης 3 έως 8 ετών.

Η διαφθορά στην Αλβανία βρίσκεται σε απίστευτα υψηλά επίπεδα, με τις τελευταίες εκθέσεις διαφόρων οργανισμών, να αναφέρουν την εισχώρηση εγκληματιών σε όλες τις δομές του κράτους.

Εισαγγελείς, νομικοί σύμβουλοι, δικαστικοί και λοιποί δημόσιοι λειτουργοί, συνεχίζουν να αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στη διαφάνεια του κράτους, ενώ ο συγκεκριμένος εισαγγελέας δεν θα ήταν διόλου απίθανο να εμπλέκεται και σε άλλα οικονομικά σκάνδαλα.

Όσο για την άθλια καταδίκη του Κωνσταντίνου Κατσίφα από έναν ακόμη διεφθαρμένο Αλβανό κρατικό λειτουργό, φανερώνει την εμπλοκή του βαθιά διεφθαρμένου αλβανικού κράτους σε μια αποτρόπαια δολοφονία τόσο του ίδιου όσο και σύσσωμου του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου