Αναβολή της παραίτησης Ζάεφ λόγω της χθεσινής τραγωδίας στη Βουλγαρία

Αναβολή της παραίτησης Ζάεφ λόγω της χθεσινής τραγωδίας στη Βουλγαρία

Η παραίτηση του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, αναβλήθηκε ενώπιον των κομματικών οργάνων λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε χθες στη Βουλγαρία.

Το SDSM ανακοίνωσε ότι το Κεντρικό και Εκτελεστικό Συμβούλιο του κόμματος δεν θα συνεδριάσει λόγω της χθεσινής τραγωδίας στην οποία τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 7 τραυματίστηκαν.

Η χθεσινή συνάντηση είχε προγραμματιστεί μετά από αίτημα του Ζάεφ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει την αποδοχή της παραίτησης που ανακοινώθηκε από τον ίδιο στις 31 Οκτωβρίου μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών και το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματός του.

Μετά την επιβεβαίωση της παραίτησής του, ξεκινάει προθεσμία 15 ημερών για την προκήρυξη των εσωκομματικών εκλογών για τον νέο αρχηγό, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο υποψήφιος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης.

Πέραν του γεγονότος της χθεσινής τραγωδίας, η συνεχόμενες αναβολές Ζάεφ δείχνουν πως η παραμονή του στην εξουσία δεν είναι μόνο δική του επιθυμία, αλλά και όσων επιθυμούν τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή και την ισχύ - τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου