Έντονη αντίδραση της Αλβανικής Προεδρίας στο διάβημα της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα

Έντονη αντίδραση της Αλβανικής Προεδρίας στο διάβημα της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα

Η Προεδρία της Αλβανίας αντέδρασε αμέσως μετά την είδηση που δημοσιεύτηκε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, όπου ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα συμμετείχε σε έκθεση που διοργάνωσαν οι Τσάμηδες.

Η αντίδραση

«Απαντώντας στο ενδιαφέρον του «News 24», σχετικά με τις αντιδράσεις στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας για την έκθεση έξω από το Ίδρυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έκθεσης που διοργάνωσε η Ακαδημία «Οι Ρίζες μας» και η κοινωνία των πολιτών, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, κ. Tedi Blushi εξηγεί ότι:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Iλίρ Μέτα προσκλήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2021, να επισκεφθεί αυτήν την έκθεση, που διοργανώθηκε από την Κοινωνία των Πολιτών, με παλιές φωτογραφίες και χάρτες χιλιάδων ετών, που βρίσκονται σε Εγκυκλοπαίδειες και Μουσεία των χωρών σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος Μέτα αποδέχτηκε την πρόσκληση να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στην έκθεση αυτή, που διοργανώθηκε εκτός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, χωρίς να δεσμευτεί ώστε να επαληθεύσει την ακρίβεια ή να κάνει την ερμηνεία του εκτιθέμενου υλικού.

Κάθε σοβαρό κράτος θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Α. Μ. Ilir Meta δεν είναι υπόλογος για τις αποφάσεις και τις στάσεις του ενώπιον οποιασδήποτε διαπιστευμένης πρεσβείας στα Τίρανα, αλλά μόνο ενώπιον του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και του αλβανικού λαού.

Κάθε ξένη αντιπροσωπεία στα Τίρανα και κάθε κράτος που προσχωρεί στη Σύμβαση της Βιέννης, για οποιονδήποτε ισχυρισμό ή εξήγηση σχετικά με τη δραστηριότητα ή τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να ακολουθεί μόνο την επίσημη διαδρομή, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, όπως είναι γνωστό παγκοσμίως, υπήρξε, είναι και θα παραμείνει ένθερμος πολέμιος της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια», αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου