Αυξάνονται οι φήμες για εγκεφαλικό επεισόδιο του Ερντογάν

Αυξάνονται οι φήμες για εγκεφαλικό επεισόδιο του Ερντογάν

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε τόσο εντός της Τουρκίας, όσο και εκτός, ανάρτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν υπέστη εγκεφαλικό, ενώ άλλοι κύκλοι αναφέρουν μέχρι και πως έχει πεθάνει.

Μέσω μιας ανάρτησής του στο Twitter o βουλευτής του κεμαλικού κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Αϊκούτ Ερντογντού, της Κωνσταντινούπολης, υποστήριξε πως κυκλοφορούν πολλά μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν και ότι ο Τούρκος πρόεδρος υπέστη χθες το βράδυ εγκεφαλικό και τώρα νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Η μόνη μου επιθυμία είναι να κατέβει ο Ερντογάν υγιής στην εκλογική μάχη», αναφέρει. Και στη συνέχεια συνεχίζει:

«Η πολιτική μου ζωή ήταν μια μάχη με τον Ερντογάν. Αδικήθηκα σε δεκάδες μηνύσεις που άσκησε ο Ερντογάν εναντίον μου... Εκείνο που θέλω είναι να είναι υγιής για να λογοδοτήσει στον λαό στις εκλογές. Η απόδοση πολιτικών ευθυνών θα δοθεί μέσω της κάλπης, των νομικών από το ανεξάρτητο δικαστικό σώμα, τα χέρια του οποίου θα λύσουμε».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση για την υγεία του Ερντογάν, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ της Τουρκίας, τα οποία κάνουν λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις».

Από πλευράς της η τουρκική προεδρία διαψεύδει τα όσα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον διευθυντή επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν να σημειώνει σε ανάρτησή του: «Να εμπιστεύεστε τους φίλους, να φοβάστε τους εχθρούς».

Από την άλλη εκείνο που φουντώνει κι άλλο τις φήμες είναι το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε απ' τον Αλτούν να δείχνει τον Ερντογάν υγιή, ωστόσο τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως είναι παλιό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου