Προς εξομάλυνση η κρίση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Προς εξομάλυνση η κρίση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Το Κοσσυφοπέδιο συμφώνησε με τις διαπραγματεύσεις με την Σερβία στις Βρυξέλλες για την επίλυση του ζητήματος των πινακίδων κυκλοφορίας, ωστόσο ακόμη αναμένεται η έγκριση της σερβικής πλευράς.

"Φτάσαμε σε ένα τελικό σχέδιο το οποίο έχει συμφωνηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου, απομένει μόνο η σερβική πλευρά να δώσει την τελική συμφωνία, αν ναι, η εφαρμογή της συμφωνίας μπορεί να ξεκινήσει πολύ σύντομα", δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κοσσυφοπεδίου, Μπέσνικ Μπισλίμι.

Η συμφωνία ορίζει ότι και οι δύο χώρες χρησιμοποιούν "αυτοκόλλητο χαρτί" αντί για προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας στα αντίστοιχα οχήματά τους.

Ωστόσο αυτή η λύση θα είναι προσωρινή καθώς μέσα σε έξι μήνες μια ομάδα εργασίας θα προσπαθήσει να βρει μια τελική σε αυτό το πρόβλημα.

Επίσης η συμφωνία προβλέπει επίσης την άρση των οδοφραγμάτων στα σύνορα Jarinje και Brnjak και την αντικατάσταση ειδικών αστυνομικών μονάδων του Κοσσυφοπεδίου με δυνάμεις της KFOR.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πίτερ Στάνο, είπε ότι ο διάλογος μεταξύ των επικεφαλής διαπραγματευτών του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας που διευκολύνθηκε από την ΕΕ δεν έχει τελειώσει και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζουν να βρίσκουν λύση στην τρέχουσα κρίση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου