Συνάντηση διαπραγματευτών Σερβίας και Κοσόβου στις Βρυξέλλες

Συνάντηση διαπραγματευτών Σερβίας και Κοσόβου στις Βρυξέλλες

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Peter Stano επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι «βασικοί διαπραγματευτές» από το Βελιγράδι και την Πρίστινα θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες αυτήν την εβδομάδα, αναφέρει το Ν1.

«Οι κύριοι διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές θα έρθουν στις Βρυξέλλες για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα διαλόγου για να συζητήσουν το δρόμο προς τα εμπρός και το μέλλον που σημαίνει αποκλιμάκωση», είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, το Radio Free Europe ανέφερε ότι ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών Gabriel Escobar, ο κορυφαίος απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κοσσυφοπέδιο, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Escobar δεν θα συμμετέχει στο διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, με τη μεσολάβηση της ΕΕ, επιβεβαίωσε για την εφημερίδα Express, ο εκπρόσωπος Stano.

Για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, οι Σέρβοι από το Κοσσυφοπέδιο αποκλείουν τους δρόμους προς τις διαβάσεις Jarinje και Brnjak, οι οποίες μπορούν να διασχιστούν μόνο με τα πόδια, ενώ σήμερα ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε πως στηρίζει τους Σέρβους πολίτες καθώς και τον αγώνα που δίνουν για τα δικαιώματά τους.

Οι Σέρβοι της περιοχής να διαμαρτύρονται όταν η κυβέρνηση στην Πρίστινα επέβαλε ένα μέτρο αμοιβαιότητας στις πινακίδες οχημάτων - αντικαθιστώντας τις πινακίδες που είχε τοποθετήσει η UNMIK με πινακίδες της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου αναγκάζοντας τα σερβικά οχήματα να εφοδιάζονται με προσωρινές πινακίδες.

Η Ειδική Στρατιωτική Μονάδα του Κοσσυφοπεδίου, ο Σερβικός Στρατός και οι δυνάμεις της KFOR συνεχίζουν να περιπολούν τον Βορρά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου