H Αλβανία είναι αφοσιωμένη στους Αφγανούς πρόσφυγες σύμφωνα την Αλβανίδα ΥΠΕΞ

H Αλβανία είναι αφοσιωμένη στους Αφγανούς πρόσφυγες σύμφωνα την Αλβανίδα ΥΠΕΞ

Στο πλαίσιο της 76ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, συμμετείχε στην συζήτηση για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας και το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης.

Η Αλβανία ΥΠΕΞ είπε ότι η Αλβανία έχει δείξει την δέσμευσή της στους πολίτες του Αφγανιστάν και είναι η πρώτη χώρα που προσφέρει καταφύγιο στους πρόσφυγες.

Επίσης τόνισε ότι ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Αλβανία θα υποστηρίξει σθεναρά το έργο της αποστολής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν καθώς και του αφγανικού λαού.

«Στο πλαίσιο της 76ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμμετείχα στη συζήτηση για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τα διδάγματα που αντλήθηκαν σε 20 χρόνια διεθνούς δέσμευσης, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας και το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης.

Υπογράμμισα ότι η Αλβανία έδειξε την αφοσίωσή της απέναντι στον λαό του Αφγανιστάν όντας το πρώτο κράτος που παρείχε στέγη σε 700 πολίτες.

Ο κόσμος δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον αφγανικό λαό και τα επιτεύγματα των τελευταίων 20 ετών. Ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για το 2022-2023, η Αλβανία θα υποστηρίξει σθεναρά το έργο της αποστολής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν», δήλωσε η Τζάτσκα.

Αν και αρκετές δημοσιογραφικές πηγές, αλλά και πολιτικές φωνές στην Αλβανία έχουν ταχθεί κατά της τόσης επιμονής της κυβέρνησης Ράμα απέναντι στο θέμα των Αφγανών προσφύγων, οι κυβερνώντες φαίνεται πως δεν έχουν σκοπό να προδώσουν με κανέναν τρόπο, ούτε τις ΗΠΑ, ούτε και τον Σόρος. Ακόμη κι αν αυτό είναι εις βάρος του αλβανικού λαού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου