«Η καρδιά μου χτυπά για τα Βαλκάνια», δήλωσε η Μέρκελ

«Η καρδιά μου χτυπά για τα Βαλκάνια», δήλωσε η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη με τους ηγέτες των χωρών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, είπε ότι είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της ΕΕ η συμμετοχή της Αλβανίας και των βαλκανικών χωρών στην ΕΕ.

Επίσης πρόσθεσε ότι για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει η ΕΕ, ωστόσο πρόσθεσε ότι αρχικά, συμφωνεί για την περιφερειακή ολοκλήρωση μεταξύ των χωρών και στο τέλος ευχήθηκε περισσότερες συνεργασίες, ειρήνη και αγάπη στην περιοχή.

«Θα συνεχίσω τις διμερείς συνομιλίες με άλλες χώρες της περιοχής. Θα συναντηθούμε ξανά στις 8 Οκτωβρίου, στην Σλοβενία. Οι συνομιλίες ήταν καλές και εποικοδομητικές, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Είμαι πεπεισμένη ότι από γεωστρατηγικής άποψης, η ΕΕ και η Γερμανία έχουν συμφέρον για την ένταξη αυτών των χωρών στην ΕΕ, αλλά φυσικά η διαδικασία της περιφερειακής ολοκλήρωσης είναι κάτι άλλο. Το εκφράζω ρητά για να εργαστώ προς αυτήν την κατεύθυνση. Η καρδιά μου χτυπά για αυτήν την περιοχή, παρόλο που δεν θα έχω το καθήκον να έρθω εδώ ως αξιωματούχος. Σας εύχομαι ευημερία, θέσεις εργασίας, ειρήνη, όλα αυτά να διατηρηθούν στην περιοχή σας και αξίζει να το κάνετε», δήλωσε η Γερμανία καγκελάριος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου