Ανδρέας Κατσανιώνης: Ο νέος ΥΦΥΠΕΞ αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Ανδρέας Κατσανιώνης: Ο νέος ΥΦΥΠΕΞ αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Κατά την ορκωμοσία της νέας ανασχηματισμένης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα νέο πρόσωπο αναλαμβάνει ως Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, στον οποίο παραδόξως εντάσσεται και η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Μετά την ορκωμοσία του στο ο Αχαιός Ανδρέας Κατσανιώτης, με καταγωγή από την περιοχή της Αχαϊας δήλωσε τα εξής:

«Η τιμητική ανάθεση του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργού Εξωτερικών από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αντανακλά στην Αχαΐα της ισχυρής πολιτικής παράδοσης αλλά και της σύγχρονης πολιτικής πράξης και αισιοδοξίας.

Η εξωτερική πολιτική και ειδικότερα η σχέση της χώρας με τον απόδημο Ελληνισμό συνιστά μια μεγάλη ευθύνη που όμως ξεπερνά τις διαχωριστικές γραμμές και μας ενώνει όλους. Από την πλευρά μου θα κάνω τα πάντα ώστε να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και την Ελλάδα που ζει και αναπνέει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου».

Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό;

Ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1969 στο Λάπα Αχαΐας και μεγάλωσε στην Πάτρα.

Είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.

Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Επικοινωνίας μέσα από πολλά επαγγελματικά σεμινάρια που αφορούσαν την πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το on line marketing, τη διαχείριση κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Στην συνέχεια της επαγγελματικής του πορείας, υπήρξε εργαζόμενος σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας.

Ακόμη, υπήρξε διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) από το 2007 μέχρι και το 2009 και το 2012 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Κατά το έτος 2014 ήταν υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ενώ τον Νοέμβριο του 2015 ορίσθηκε ως αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου