Έκκληση Ερντογάν προς τους μουσουλμάνους του κόσμου να αντιταχθούν στην αδικία

Έκκληση Ερντογάν προς τους μουσουλμάνους του κόσμου να αντιταχθούν στην αδικία

Σε ομιλία του στο φόρουμ νεολαίας στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τους μουσουλμάνους να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στις αδικίες που παρακολουθούν.

«Οι μουσουλμάνοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους ειρήνη και ευημερία, καθώς και για την ασφάλεια και το μέλλον όλης της ανθρωπότητας, και να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στις αδικίες που βλέπουν», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προς τη Νεολαία της Ισλαμικής Συνεργασίας στην 4η Γενική Συνέλευση του Forum (ICYF).

Σημειώνοντας ότι ο κόσμος είναι μάρτυρας μιας από τις πιο ταραγμένες εποχές στην ανθρώπινη ιστορία, ο Ερντογάν είπε ότι τα προβλήματα ασφάλειας, οι τρομοκρατικές δραστηριότητες και το ξέσπασμα του κορωνοϊού απέτρεψαν την πολυπόθητη ειρήνη.

«Οι μουσουλμάνοι που αγωνίζονται με συγκρούσεις, μετανάστευση, φτώχεια και ασθένειες σε μια ευρεία γεωγραφία από τη Συρία στο Αφγανιστάν, από την άλλη πλευρά, πρέπει να παλέψουν με την αυξανόμενη ισλαμοφοβία και τον πολιτιστικό ρατσισμό, ειδικά στη δυτική κοινωνία», είπε.

Σύμφωνα με το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, ο Τούρκος Πρόεδρος επικαλούμενος ένα από τα μακροχρόνια αξιώματά του ότι «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε», αναφερόμενος στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε μια έκκληση για μεταρρύθμιση του οργάνου, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία εφιστά την προσοχή στην παγκόσμια αδικία σε κάθε ευκαιρία.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τους νέους να συμμετάσχουν «σε πολύ ενεργούς ρόλους στην πολιτική, τον ακαδημαϊκό χώρο, τον αθλητισμό, την εμπορική και κοινωνική ζωή».

«Περιμένω από εσάς να μην επιτρέψετε σε κανέναν να μπει μεταξύ μας και να σας χωρίσει για εθνικές, σεχταριστικές ή πολιτισμικές διαφορές», είπε.

Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν σε τηλεφωνική επικοινωνία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών νωρίς την Τετάρτη.

Ο Τσαβούσογλου και ο Μπλίνκεν συζήτησαν επίσης τη "συνεχιζόμενη συνεργασία" στο Αφγανιστάν και τις προσπάθειες "να διασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή απομάκρυνση των πολιτών, των συμμάχων και των εταίρων μας», σημείωσε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του State Department Νέντ Πράις.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε στους στενούς συμμάχους του στην G7 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «στο ρυθμό» να ολοκληρώσουν την αποχώρησή τους από τη χώρα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο μέχρι την προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν την Τρίτη ότι δεν σκοπεύουν να παρατείνουν την προθεσμία της 31ης Αυγούστου για την έξοδο ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου