Νέα προειδοποίηση Ράμα για κατεδαφίσεις στις παράκτιες περιοχές

Νέα προειδοποίηση Ράμα για κατεδαφίσεις στις παράκτιες περιοχές

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα κάλεσε όλες τις ιδιωτικές οντότητες που δεν διαθέτουν κατάλληλη τεκμηρίωση για τη χρήση παραθαλάσσιου χώρου, να εγκαταλείψουν τις περιοχές που όπως λέει κατέχουν παράνομα.

«Αυτό που ορίζεται ως το πλαίσιο αυτής της διαδικασίας θα εφαρμοστεί είτε θεληματικά, είστε όχι. Θέλω να καλέσω όλες τις επιχειρήσεις που δεν είναι σύμφωνες με την τεκμηρίωση, που έχουν λειτουργήσει με τη θεωρία του δεσμευμένου χώρου, να αφήσουν τους τομείς που δεν τους ανήκουν από το νόμο και την τάξη», δήλωσε ο Ράμα.

«Η κρατική αστυνομία θα είναι παρούσα σε ολόκληρη την ακτογραμμή και θα κατασχέσει στη χώρα κάθε είδους σκηνή, ξαπλώστρα ή άλλη βοηθητική δομή που δεν συμμορφώνεται με τη βάση τεκμηρίωσης του θέματος», πρόσθεσε.

Ακόμη τόνισε ότι αυτό το νέο σύστημα διαχείρισης των παραλιών έχει δημιουργήσει περισσότερα έσοδα για τους δήμους και περισσότερους δημόσιους χώρους για τους πολίτες.

Ωστόσο, ο Ράμα πάρα την υποτιθέμενη νομιμότητα που θέλει να εμπνέει και να προωθεί για εσωτερική κατανάλωση στην Αλβανία, επιμένει να θεωρεί αυθαίρετα και εκείνα τα μέρη που το κράτος δεν έχει απόδοση τίτλους ιδιοκτησίας στους νόμιμους κατόχους τους.

Αυτό εν τέλει είναι που ενισχύει την υφαρπαγή της γης και την απόδοσή της σε ξένα συμφέροντα και σε εποίκους, που εκείνος επιλεγεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου