Εξιτήριο για τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως μετά την χθεσινή επίθεση με το βιτριόλι

Εξιτήριο για τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως μετά την χθεσινή επίθεση με το βιτριόλι

Εξιτήριο πήρε σήμερα ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρεάς, μαζί με τους υπόλοιπους έξι αρχιερείς που δέχθηκαν επίθεση με καυστική ουσία στην Ιερά Μονή Πετράκη από έναν καθαιρεμένο αρχιμανδρίτη από την Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής παραμένει νοσηλευόμενος ο αρχιμανδρίτης – Γραμματέας του Συνοδικού, ενώ ευτυχώς η καυστική ουσία δεν προκάλεσε σοβαρά τραύματα στους ιεράρχες. Όπως αναφέρουν οι αρχές, τα ράσα και οι προστατευτικές μάσκες κατά της πανδημίας που φορούσαν, τους προστάτευσαν παρά πολύ, δίνοντάς τους τον χρόνο να ρίξουν νερό στο πρόσωπό τους.

Το νοσοκομείο «Γεννηματάς» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στις 23/6/2021 και ώρα 21:00 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α «Λαϊκό» στο Νοσοκομείο μας οι κάτωθι (4) Μητροπολίτες:

- Μητροπολίτης Γουμενίσσης- Μητροπολίτης Κηφισίας- Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως – Κονίτσης- Μητροπολίτης Κασσανδρείας

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, 24/6/2021.Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου