Συνάντηση Ράμα - Ορμπάν στη Βουδαπέστη

Συνάντηση Ράμα - Ορμπάν στη Βουδαπέστη

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ανακοίνωσε σήμερα την επίτευξη πολλών σημαντικών συμφωνιών με την Ουγγαρία, οι οποίες συντελέστηκαν κατά την επίσκεψή του στη Βουδαπέστη, όπου και συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό του, Βίκτορ Ορμπάν.

Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την Ουγγαρία ως «ιστορικά ακλόνητο υποστηρικτή» για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, τονίζει ότι οι συμφωνίες τους σχετίζονται με τη διμερή συνεργασία στην οικονομία, την υγεία και την εκπαίδευση.

«Μια ειδική εργάσιμη ημέρα με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και σχετικές αντιπροσωπείες, σχετικά με τη διμερή συνεργασία στην οικονομία, την υγεία, την εκπαίδευση και την πρόοδο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας, της οποίας η Ουγγαρία είναι ιστορικά ένας ακλόνητος υποστηρικτής», δήλωσε ο Ράμα.

Δεν έχει και άδικο ο Ράμα με την ανωτέρω ανάρτησή του. Ειδικά αν συλλογιστούμε την έντονη επιρροή της τότε Αυστροουγγαρίας στην ίδρυση του αλβανικού κράτους και στην οριστική επιδίκαση των γηγενών Ελλήνων της χώρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου