Κάθετη η Σερβία στο θέμα της Ένωσης Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο

Κάθετη η Σερβία στο θέμα της Ένωσης Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ στο Βελιγράδι, καθώς και του ειδικού απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διάλογο Κοσσυφοπεδίου – Σερβίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, δεν υπήρξε κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ των δύο πλευρών.

Αντ' αυτού, η σερβική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα θέματα της συνομιλίας μεταξύ των Πάλμερ, Λάιτσακ και της Σέρβας πρωθυπουργού Άννα Μπρνάμπιτς.

Σύμφωνα με το Radio Free Europe, το οποίο παραθέτει τη δήλωση της κυβέρνησης, η Μπρνάμπιτς ζήτησε από το Κοσσυφοπέδιο να εφαρμόσει τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες, ιδίως εκείνες που αφορούν την ίδρυση της Ένωσης Σερβικών Δήμων.

«Το Βελιγράδι έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του και περιμένουμε να το δούμε από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε ο διάλογος να έχει νόημα», ανέφερε η Μπρνάμπιτς.

Επίσης πρόσθεσε ότι η Σερβία θα εργαστεί για να βρει και να εντοπίσει τους αγνοούμενους, ένα πρόβλημα που τέθηκε από τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Κούρτι σε συναντήσεις του με ξένους εταίρους.

Ο Βούτσιτς, από την πλευρά του, ανέφερε ότι ο Κούρτι δεν χρειάζεται να πάει στην προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ τους στα μέσα Ιουνίου, εάν δεν έρθει στο προσκήνιο το θέμα της Ένωσης Σερβικών Δήμων και η έμπρακτη εφαρμογή του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου