Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα: Γιατί δε μπορούν να ταξιδέψουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα

Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα: Γιατί δε μπορούν να ταξιδέψουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα

Αρκετά είναι μέχρι στιγμής τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης που αναπαράγουν μια αναμενόμενη ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών της Αλβανίας προς την Ελλάδα. Ωστόσο η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα προχώρησε σε μια διαφορετική ενημέρωση.

Αν και η Αλβανία έχει αναδυθεί από την κόκκινη ζώνη του COVID – 19 και πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη στη λίστα των χωρών που επιτρέπεται οι πολίτες τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Πριν από μερικές ημέρες η Τεχνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Αλβανίας, αποφάσισε να άρει την 14μερη καραντίνα για τους πολίτες των Σκοπίων και της Ελλάδας, ωστόσο η Ελλάδα είχε συμπεριλάβει την Αλβανία στη λίστα των μη ασφαλών χωρών.

«Η Ελληνική Πρεσβεία αναφέρει πως πιθανόν η Αλβανία να προστεθεί σύντομα στη λίστα των ασφαλών χωρών, επιτρέποντας στους πολίτες της να ταξιδεύουν ελεύθερα προς την Ελλάδα», αναφέρει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Πρεσβείας Αλέξανδρος Μπούζης.

Ακόμη προσθέτει ότι «Σε αυτή την πρώτη φάση, ο κατάλογος περιλαμβάνει ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και χώρες όπως το Ισραήλ, η Αυστρία, η Νέα Ζηλανδία ή οι ΗΠΑ – χώρες με καλά επιδημιολογικά δεδομένα».

Το αλβανικό Υπουργείο Υγείας κάνει γνωστά τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας όπου η συχνότητα προσβολής των πολιτών από τον COVID – 19 κυμαίνεται στις 52,4 περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, ενώ σημειώνεται μείωση των θετικών κρουσμάτων σε ποσοστό 3,8%. Επίσης από την έναρξη των εμβολιασμών στην Αλβανία, έχουν χορηγηθεί συνολικά 600 χιλιάδες δόσεις εμβολίων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου