Η Πρέσβης των ΗΠΑ τιμά την επέτειο των γενεθλίων του Γεωργίου Καστριώτη

Busti-i-Skenderbeut

Σε μια ανάρτηση πλήρους νοήματος προχώρησε η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία Yuri Kim. Με μια φωτογραφία του ανδριάντα του έφιππου εθνικού ήρωα Γεωργίου Καστριώτη – Σκεντέρμπεη από την πολιτεία του Μίσιγκαν, θέλησε να τιμήσει την 616η επέτειο από τη γέννησή του.

«Είτε τον γνωρίζετε ως Γεώργιο Καστριώτη, είτε ως Σκεντέρμπεη, έχρισε τον εαυτό του Dominus Albanie («Άρχον της Αλβανίας») και υπερασπίστηκε το λαό του με όλη του τη δύναμη ενάντια σε μια αυτοκρατορία που εισέβαλλε. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 6 Μαΐου, του 1405. Είναι τιμημένος σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, όπου και αυτό το άγαλμα βρίσκεται στο Μίσιγκαν. Πιστεύω ότι το θρυλικό θάρρος και η επιμονή του Σκεντέρμπεη παραμένει ζωντανό στις καρδιές των σημερινών Αλβανών. Χρόνια πολλά στον μεγαλύτερο πολεμιστή της Αλβανίας – μια έμπνευση για όλους μας!», αναφέρει η Πρέσβης.

Η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται πως έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα «νερά» του νέο – οθωμανισμού που συστηματικά εδραιώνεται σε όλο το φάσμα της αλβανικής κρατικής μηχανής και ταυτοχρόνως να θυμίσει στον αλβανικό λαό πως η πορεία της χώρας τους δεν θα πρέπει να παρεκκλίνει από τη Δύση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου