Συνάντηση υπουργών άμυνας Αλβανίας - Τουρκίας στην Άγκυρα

Συνάντηση υπουργών άμυνας Αλβανίας - Τουρκίας στην Άγκυρα

Το προεκλογικό δώρο του Ερντογάν στο Ράμα.

Ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας καλωσόρισε τον Αλβανό ομόλογό του Νίκο Πελέσι με στρατιωτική τελετή στην Άγκυρα την Τετάρτη.

Ο Χούλουσι Ακάρ και ο Νίκο Πελέσι πραγματοποίησαν προσωπική συνάντηση λιγο πριν από τις συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κατά κύριο λόγο την συνεργασία στον αμυντικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε τις ευκαιρίες για ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Ο Άκαρ τόνισε την ανάγκη προστασίας της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια, ενώ για ακόμη μια φορά, όπως συμβαίνει πάντα σε συναντήσεις Τούρκων και Αλβανών αξιωματούχων, αναφέρθηκε στον αγώνα της Τουρκίας κατά της οργάνωσης του Fetullah Gulen (FETO).

Η Τουρκία κατηγορεί τον Gulen ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία. Η οργάνωση FETO, είχε έντονη παρουσία στην Αλβανία ειδικά στην ιδιωτική εκπαίδευση όμως τα τελευταία χρόνια ύστερα από πιέσεις της Τουρκίας τα περισσότερα εκπαιδευτήρια έκλεισαν.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, το προσεχές χρονικό διάστημα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία για τα εγκαίνια νοσοκομείου στην πόλη Φίερι το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Τουρκία. Όπως ορθά σχολιάζουν αρκετοί αναλυτές, αυτό θα είναι το προεκλογικό δώρο του Ερντογάν προς τον Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου