Συνάντηση Δένδια με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας

Συνάντηση Δένδια με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας

Όπως πρώτοι είχαμε αποκαλύψει από τις 14 Οκτώβρη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία θα πραγματοποιούσε συνάντηση με τους εκπροσώπους της  Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα αργά το απόγευμα και συμμετείχαν, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλης Κάγιος και ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας Διονύσης Φρέντης Μπελέρης. Στο πλευρό του κ. Δένδια βρέθηκαν, η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κα Σοφία Φιλιππίδου, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης και η διευθύντρια της διεύθυνσης χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΥΠΕΞ κα Καραγεώργου Ναταλία .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία. Συγκεκριμένα στο τραπέζι τέθηκαν, το θέμα της προστασίας των περιουσιών, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο της Αλβανίας για την προστασία των μειονοτήτων. Στην συνάντηση υπήρξαν και αιτήματα προς επίλυση σχετικά με την πανδημία του COVID-19. Οι εκπρόσωποι της ΕΕΜ ζήτησαν την κατάργηση της προσκόμισης αρνητικού τεστ στα σύνορα καθώς και την επαναλειτουργία του τελωνείου στο Μαυρομάτι.

Τέλος ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε πως σε επόμενη επίσκεψή του, θα επισκεφθεί την Χιμάρα και το χωριό Βουνό από όπου έλκει την καταγωγή του.

Τα ελληνικά η δεύτερη γλώσσα στην Αλβανία σύμφωνα ...
Οι δηλώσεις Δένδια μετά την συνάντηση με τον Ράμα

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη