Συνάντηση Δένδια με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας

Συνάντηση Δένδια με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας

Όπως πρώτοι είχαμε αποκαλύψει από τις 14 Οκτώβρη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία θα πραγματοποιούσε συνάντηση με τους εκπροσώπους της  Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα αργά το απόγευμα και συμμετείχαν, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλης Κάγιος και ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας Διονύσης Φρέντης Μπελέρης. Στο πλευρό του κ. Δένδια βρέθηκαν, η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κα Σοφία Φιλιππίδου, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης και η διευθύντρια της διεύθυνσης χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΥΠΕΞ κα Καραγεώργου Ναταλία .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία. Συγκεκριμένα στο τραπέζι τέθηκαν, το θέμα της προστασίας των περιουσιών, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο της Αλβανίας για την προστασία των μειονοτήτων. Στην συνάντηση υπήρξαν και αιτήματα προς επίλυση σχετικά με την πανδημία του COVID-19. Οι εκπρόσωποι της ΕΕΜ ζήτησαν την κατάργηση της προσκόμισης αρνητικού τεστ στα σύνορα καθώς και την επαναλειτουργία του τελωνείου στο Μαυρομάτι.

Τέλος ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε πως σε επόμενη επίσκεψή του, θα επισκεφθεί την Χιμάρα και το χωριό Βουνό από όπου έλκει την καταγωγή του.

Τα ελληνικά η δεύτερη γλώσσα στην Αλβανία σύμφωνα ...
Οι δηλώσεις Δένδια μετά την συνάντηση με τον Ράμα
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Κυριακή 17/10/21, 16:05

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη