Κακαβιά: Τα 15 χιλιόμετρα έφτασε η ουρά των αυτοκινήτων (βίντεο)

Κακαβιά: Τα 15 χιλιόμετρα έφτασε η ουρά των αυτοκινήτων (βίντεο)

Τα 15 χιλιόμετρα έφτασε σήμερα η ουρά των αυτοκινήτων στην Κακαβιά με προορισμό την Ελλάδα. Το κομβόι των αυτοκινήτων ξεκινά από το ύψος του χωριού Γιωργουτσάτες και όπως όλα δείχνουν η ταλαιπωρία των οδηγών θα συνεχιστεί για πολλές ώρες ακόμη.

Η αυξημένη κίνηση οφείλεται στα έκτακτα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού, δίχως όμως να προνοήσει να ενισχύσει με προσωπικό την Κακαβιά για την αποσυμφόρηση της κίνησης.

Με τα μέτρα που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση, η Κακαβιά λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αυτό υποστελεχωμένο λαμβάνει δείγμα από τους ταξιδιώτες, μετά τις 16 Αυγούστου από την Κακαβιά θα περνούν 750 αυτοκίνητα την ημέρα και θα επιβληθεί 7 ήμερη καραντίνα και τέλος μετά τις 17 Αυγούστου απαιτείται προσκόμιση αρνητικού τεστ κορονοϊού 72 ωρών.

Όπως σωστά απορούν αρκετοί ταξιδιώτες, ποιος ο λόγος να εφαρμοστεί το μέτρο της καραντίνας εφόσον έχουν προσκομίσει αρνητικό τέστ; Επίσης και η πραγματοποίηση του τεστ δεν είναι απλή υπόθεση καθώς αυτή την στιγμή τα τεστ διενεργούνται στα Τίρανα, στα οποία Τίρανα εντοπίζονται περίπου τα μισά κρούσματα κορονοϊού από το σύνολο της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω είναι απολύτως φυσιολογικό να επικρατεί συνωστισμός στην Κακαβιά καθώς το μήνυμα της Ελλάδας είναι ξεκάθαρο, αν θέλετε να έρθετε πίσω δίχως περαιτέρω διαδικασίες, ελάτε πριν τις 16 Αυγούστου. Το δυσάρεστο είναι πως δεν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία για την εξυπηρέτηση του κόσμου που "κλήθηκε" να επιστρέψει πρόωρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου