Κακαβιά: Ουρές χιλιομέτρων και πολύωρες καθυστερήσεις (βίντεο)

Κακαβιά: Ουρές χιλιομέτρων και πολύωρες καθυστερήσεις (βίντεο)

Απίστευτη ταλαιπωρία στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Το μέτρο της καραντίνας και το νεο ωράριο της λειτουργίας της Κακαβιάς ανησύχησε αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι επισκέπτονται τα χωριά τους για ολιγοήμερες διακοπές ή δουλειές με σκοπό να επιστρέψουν πριν τις 16/8 όπου ξεκινάει η επταήμερη καραντίνα. Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις ανθρώπων που σπεύδουν να παραλάβουν τις οικογένειες τους και να τις φέρουν στην Ελλάδα αφού ως γνωστόν τα λεωφορεία που εκτελούσαν τη γραμμή Ελλάδα - Αλβανία συνεχίζουν να μην έχουν άδεια λειτουργίας.

Μεγάλος όγκος αυτοκινήτων υπάρχει από το πρωί και στο ρεύμα από Αλβανία προς Ελλάδα και σύμφωνα με μαρτυρίες η μεγάλη καθυστέρηση προκύπτει κατά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του συνεργείου του ΕΟΔΥ όπου αποτελείται από μόλις δύο άτομα .

Προσπαθούμε από τις πρώτες πρωινές ώρες να επικοινωνήσουμε με το ελληνικό τελωνείο στην Κακαβιά για να ενημερωθούμε για τους λόγους που οδήγησαν στις ουρές χιλιομέτρων των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς Αλβανία, δίχως όμως να μπορέσουμε να μιλήσουμε με κάποιον αρμόδιο.

Είναι βέβαιο ότι και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνωστισμός και ταλαιπωρία των πολίτων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με αποτέλεσμα και ο ΕΟΔΥ να μην πραγματοποιεί σωστά τους ελέγχους.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου